Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран
Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран / БГНЕС
Иран разчита на съпротивата на Европа срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, за да защити подписаното през 2015 г. иранско ядрено споразумение, съобщиха ирански медии, цитирани от ДПА.
 
"Съпротивата на европейците ще покаже дали ядреното споразумение може да продължи или не", заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. Иран ще се придържа към споразумението докато го правят и европейските партньори, добави той.
 
Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран

В петък Тръмп обяви, че това споразумение не е в интерес на САЩ и предупреди, че може и да го анулира. Сега Конгресът на САЩ ще има 60 дни да реши дали да възобнови санкциите на САЩ срещу Иран.
 
Сирийското външно министерство осъди правителството на президента Доналд Тръмп заради позицията му по иранското ядреното споразумение и заяви, че това ще изостри регионалното напрежение и ще застраши сигурността и мира.
 
Как Иран отговори на Тръмп?

"Сирия осъжда агресивните политики на правителството на САЩ, които са срещу интересите на народа и ще засилят напрежението в региона и света", заяви официален представител на министерството, цитиран от агенция САНА.
БТА