/ Gulliver/Getty Images, архив
Видеозапис от подготовка на служителите на Клиничния център в Белград за посрещането на сръбския президент Александър Вучич преди обиколката му на ремонтните дейности в центъра в Белград бе публикуван от вестник "Данас".
На записа се вижда мъж в напреднала възраст, който обяснява на служителите: "Това е един от петте най-големи клинични центъра в света, не в Сърбия или на Балканите, или в някаква си там Европа, а в света", казва мъжът, обръщайки се към група работници, като продължава да хвали правителството и президента на Сърбия.
"Докато управляваше предишният режим, вече бяха започнали да дават разрешителни на някои държави като евреи или израелци. Какво щеше да стане с нас, ако те бяха дошли? Нищо, щяхме да си умрем от ковид и други глупости. Така че исках да ви кажа какви държавници има, затова ще ги приветстваме когато дойдат тук, аз ще започна да аплодирам, и вие аплодирайте".

Помолен да коментира записа, президентът Вучич заяви: "Нямам представа нито какво са правили работниците, нито съм очаквал това от тях", съобщава "Данас".
БТА