Руски политик на висок пост предрече катастрофа и разпадане на САЩ подобно на Русия през 90-те
Руски политик на висок пост предрече катастрофа и разпадане на САЩ подобно на Русия през 90-те / iStock/Getty Images
Андрей Свинцов, заместник-председател на комитета на Държавната дума по информационната политика, информационните технологии и комуникациите, заяви, че САЩ ще бъдат изправени пред сериозна икономическа катастрофа през следващите 20 години, съобщи „Говори Москва“.



Той отбеляза, че властите изтласкват страната от международната арена чрез „борбата със санкциите“, която ще попречи на САЩ да останат международен лидер в икономиката и политиката. Според него това ще доведе до факта, че доларът също ще престане да бъде международен гарант.

Според Свинцов американската демокрация е престанала да бъде еталон в сравнение с показателите отпреди 15-20 години, като даде за пример блокирането на акаунта на бившия президент Тръмп в социалните мрежи.

„Мисля, че през следващите 20 години те ще бъдат изправени пред доста сериозна икономическа катастрофа, която, напълно възможно, ще доведе до разпадане на държавата“, подчерта Свинцов.

Той предположи, че разпадането на САЩ може да продължи по аналогия със събитията в Русия през 1991 г.

Свинцов е известен в Русия с любопитни тези и предложения, като тази за приучаването на руските деца към употреба на качествен алкохол, за да може впоследствие те да разпознават безотказно ментето. Поредното му изказване бе посрещнато скептично сред сънародниците му, както може да се види от някои реакции в Туитър (по-долу).





По-рано китайски политолог прогнозира разпадането на САЩ според сценария на Британската империя.

Превод и редакция: DarikNews