/ IStock
Московчанка се опитала да организира убийството на бившия си съпруг с наемник. Тя и нейният съучастник са задържани, казва Юлия Иванова, старши помощник на ръководителя на Главния следствен комитет на Русия в Москва, съобщава РИА Новости. 

"Според разследването през март 2020 г. заподозряната е имала намерение да организира убийство чрез наемник на бившия си съпруг поради финансови противоречия, възникнали по време на бракоразводното производство", казва Иванова. 

Съучастникът на жената, неин познат, намерил предполагаемия изпълнител. Обвиняемите му обещали три милиона рубли /около 34000€/ за убийството. 

Иванова отбелязва, че са били организирани оперативно-издирвателни мерки и инсценировка на убийството на мъжа, всичко е било контролирано от оперативните служители на криминално-следствения отдел на Главното управление на МВР в Москва. 

„След като са предоставени снимките и получени парите от изпълнителя, жената и нейният съучастник са задържани“, добавя Иванова. 

Разследващите образуват наказателно дело срещу жената за „организиране на подготовка на платено убийство“, а срещу съучастника й за „подготовка и подпомагане на платено убийство “.
БГНЕС