/ iStock/Getty Images
Спрени са всички високоскоростни влакове и фериботи
Хонконг забранява пътуванията до континентален Китай заради коронавируса. Повече от 100 души вече са починали, а заразените са над 4500.

В опит да ограничи разпространението на заразата, Хонконг спира всички високоскоростни влакове и фериботи до Китай. Германия и Япония потвърдиха първи случаи на заразата при пациенти, които не са пътували до страната, където е нейното огнище.

Отменяме резервации за Китай заради коронавируса

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви, че е възложено е на Министерството на външните работи да се следи, дали има възможност да се приберат българските студенти от китайския град Ухан. Ако се получи разрешение, държавата е готова да изпрати самолет, за да ги прибере.

Аз искам да се върна и останалите българи също искат да се върнат - не само българи, германци, французи, но в момента не ни е позволено , изобщо не може да стигнем до летището.  Досега не ми е известно някой от кампуса да се е разболял, но имаме охрана и на всяко влизане ни мерят температурата”, коментира пред NOVA българската студентка Преслава Пешкова.