/ БГНЕС
Четвърти район буди най-голяма тревога
Вестник „Льо Фигаро“ огласи числа за престъпленията и нарушаването на обществения ред, които били посочени на кметовете на парижките райони, и според вестника разкриват хаоса във френската столица, съобщава БГНЕС.

Умишлените атаки и нанасянето на физически наранявания са се увеличили с девет процента в Париж (без предградията), което в конкретни числа означава над 35 000 от началото на годината.

Префектът на полицията в Париж Дидие Лалеман избра да използва картата за прозрачност. Той каза на кметовете на районите броя на престъпленията и нарушенията, както и основните оценки и поуки, извлечени от ежедневната работа на полицията. Това е оценка, направена от 20 досиета, които „Фигаро“ видял и анализирал, за да предостави стабилен преглед на полицейската дейност, нивата на беззаконие и несигурност, община по общини.

Четвърти район буди най-голяма тревога, тъй като там злонамереното насилие се е увеличило с над 70 на сто за деветте месеца - от 285 на 487 случая. Насилието в Първи район, между Тюйлери и Ббеург, междувременно се е увеличило с повече от 40 процента, като са регистрирани близо 1000 нарушения. Само четири райони в столицата (Пети, Осми, 13-ти и 15-ти) отчитат намаление на нападенията, макар числата да са пренебрежимо малки, от 0,2 до четири процента в зависимост от мястото.

Посегателствата върху собственост се увеличиха с над 13 процента в Париж, от 159 000 на повече от 180 000, средно повече от 650 нарушения на ден.