/ iStock/Getty Images
Гръцкото правителство прекрати програмата за имунизация срещу коронавирус за длъжностни лица поради негативна реакция в медиите, които обвиниха някои министри, че бързат да се ваксинират, преди лекарите да са имали шанс да бъдат имунизирани. Това съобщи вчера заместник-говорителката на гръцкото правителство Аристотелия Пелони в ефира на радиостанция "Параполитика", предаде ТАСС.

В периода от 27 до 30 декември бяха ваксинирани президентката на Гърция Катерина Сакеларопулу, премиерът Кириакос Мицотакис, редица министри и представители на политически партии, които по този начин дадоха пример на обществото. Ваксинацията на първите лица беше показана на живо по телевизията. Някои от министрите изразиха радостта си в социалните мрежи, че са били така бързо ваксинирани, заради което бяха разкритикувани от опозиционни медии.

Гърция отваря детските градини на 8 или 11 януари

По думите на Пелони "символичната ваксинация на правителството и държавните служители е завършила с ваксинациите, направени на 66 от списък със 128 длъжностни лица и засега списъкът се закрива".

Пелони добави, че останалите "държавни служители, както всички гърци, ще бъдат ваксинирани, когато дойде редът им в графика на националната комисия по ваксинацията".
БТА