Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Още преди да е завършила 2018 г., най-добрият български тенисист Григор Димитров започна своята кампания за 2019 г. Това се случи на турнира в Бризбейн с превъзходна победа на старта. Тя дойде срещу японеца Йошихито Нишиока в мач, продължил точно 80 минути. В него българинът беше безпощаден и след 6:3, 6:4 се класира за втория кръг на надпреварата, давайки заявка, че лошите моменти от изминаващата година вече са зад гърба му, посочва gong.bg
 
Според българина, подобно начало на сезона е хубаво, а от голяма помощ за това е бил и легендата Андре Агаси, който е в щаба му от края на октомври.
 
"Всяка година е едно ново начало, макар да не забравяме, че все още сме 2018 г. Винаги е хубаво да започнеш добре на старта, да запишеш добри резултати. Трябва да си готов да преодолееш всяко препятствие и мисля, че нямам поводи да съм недоволен от днешния мач", каза Димитров.
 
"Хубава победа се получи. Само с победи можеш да си върнеш позициите и самочувствието. В екипа ми сме уверени и настроени оптимистично", заяви той и коментира как се работи с легенда като Андре Агаси и какво го свързва с него:
 
"Да имаш Андре Агаси в щаба си е безценно. Връзката ни е специална и дано нещата продължат да се развиват позитивно. С него ни свързва приятелство, братство. Помага много за работата ми на корта и предлага по-различен поглед. Двамата с Дани Валверду са страхотен тандем и трябва да съм изключително доволен, че имам двама такива специалисти в щаба си", заяви първата ни ракета.
 
В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от срещата Джон Милман (Австралия) - Тенис Сандгрен (САЩ).
gong.bg