/ iStock/Getty Images
30 френски кулинарни виртуози от цялата страна ще поканят в техните елитни ресторанти здравните работници в рамките на акция за признателност към техните усилия по време на епидемията от коронавируса, предаде Франс прес.

Инициативата е наречена "На масата, здравни работници!" и съгласно нея в ресторантите на Яник Алено, Ги Савоа, Жорж Блан и други ще бъдат поканени медици, които са били на първа линия в борбата с COVID-19. Инициативата ще продължи до края на годината. Подкрепа за нея осигуряват модният гигант LVHM и гидът "Мишлен".

Изолацията помогна за предотвратяването на 3 млн. смъртни случая от COVID-19 в Европа

На шикозните ресторанти на разположение на медиците отсега ще има около 500 маси. Само за час около 100 медици са изпратили имейла на организаторите с скане да се възползват от офертата, казват от асоциацията "Солидарност със здравните работници", която е сред организаторите на инициативата.

Идеята е да се намери начин да се благодари на медиците. Инициативата е в продължение на инициативите на кулинарните виртуози, доставили храна на болниците по време на карантината.

Менюто, което до края на годината ще бъде предложено на медиците в луксозните ресторанти, ще бъде предястие с някои от 27-те отглеждани във Франция зеленчуци, различни видове риба, агнешко месо, вина, съчетани със съответното ястие. Цената на менюто е 210 евро.
БТА