Пресконференцията на Путин продължи почти 4 часа и половина
Пресконференцията на Путин продължи почти 4 часа и половина / getty images
Руският президент Владимир Путин още не е решил дали отново да се кандидатира на президентските избори през 2024 г., макар че има такава възможност, предаде ТАСС.

"За себе си още не съм взел решение, дали да се кандидатирам или не на изборите през 2024 г.", каза Путин днес на годишната си пресконференция, цитиран от ТАСС. Президентът подчерта, че "формално има разрешение от народа". "Дали да го направя или не, ще преценя", добави той.

Годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин продължи 4 часа и 29 минути, предаде ТАСС.

Руският лидер отговори на повече от 50 въпроси на журналисти, а също така на въпроси на граждани, постъпили в колцентъра.

Преди една година годишната пресконференция на Путин, която се състоя в Центъра за международна търговия в традиционен формат, продължи 4 часа и 18 минути. Рекордно по продължителност бе и аналогичното събитие през 2008 г. - 4 часа и 40 минути. За пресконференцията тази година бяха акредитирани 774 журналисти, повече от 200 от които - в Москва.

Шейсет и осем годишният бивш агент на КГБ, който е на власт в качеството на президент или премиер от началото на века, трябва да се оттегли от поста след края на втория последователен президентски мандат от общо четири, който изтича през 2024 г., посочва Ройтерс.

Източник: БТА