Джеф Безос
Джеф Безос / Gulliver/Getty Images
Активисти монтираха гилотина в близост до дома на изпълнителния директор на „Амазон“ Джеф Безос във Вашингтон, съобщава „Вашингтон Екзаминер“.

Гилотината се вижда във видеоклип, публикуван в социалните медии, с плакат, който гласи „Подкрепете нашите бедни общности, а не богатите“. Наблизо има протестиращи, които стоят прави и седят на тротоара.

Не е известно дали в този момент Безос е бил в дома си, отбелязва Фокс Нюз.

Според съобщения в медиите, активистите са призовали в социалните мрежи за участие в протеста. Те обвиняват „Амазон“ в сътрудничество с полицията и "разпалване на расистки страхове в името на печалбата", а също така припомнят, че компанията уволни Крис Смолс, след като той организира стачка в Ню Йорк поради лошите условия на труд по време на пандемията.
 

В Джаксънвил, Флорида, хора, редящи се на опашка пред сградата на „Амазон“, за да кандидатстват за работа, бяха обстрелвани. Един човек загина, а двама бяха ранени.

Бизнесът на „Амазон“ процъфтява на фона на пандемията от коронавирус, тъй като в карантината хората правят все повече и повече покупки в най-големия онлайн сайт в САЩ.
БГНЕС