/ iStock/Getty Images
Франция планира да затегне своя отговор на насилието срещу полицаи, заяви днес министър-председателят Жан Кастекс на погребална служба за служител на реда, убит при операция за борба с наркотиците миналата седмица, предаде ДПА.

Отсега нататък насилието срещу силите за вътрешна сигурност ще бъде "специфично нарушение, наказвано по-строго", написа Кастекс в Туитър.

Миналата сряда полицай беше смъртоносно прострелян при проверка на място, известно с разпространението на наркотици. По случая са арестувани четирима заподозрени.

Разследват смъртоносното нападение с нож във Франция, подозират терористични мотиви

Кастекс обеща, че Франция няма да позволи подобни жестоки и долни деяния да остават ненаказани. Насилието срещу полицаи е гореща тема във Франция. Преди две седмици и половина служител на реда беше убит близо до Париж от мъж с нож. Следователите разкриха, че извършителят е бил радикален ислямист.

От известно време правителството се опитва да засили защитата на служителите на правоохранителните органи с нов закон за сигурността, предизвикал големи протести. Критиците изразяват опасения, наред с всичко друго, от ограничаване на свободата на медиите.
БТА