/ iStock/Getty Images
"Естония ще наложи по-строги ограничения заради нарастващия брой заразени с коронавируса", обяви министър-председателката Кая Калас, цитирана от ДПА.

Ще бъдат забранени събиранията на хора на закрито, а културните и развлекателните центрове, които досега работеха с намален капацитет, ще бъдат затворени. Учениците, с изключение на тези в началните класове, остават в режим дистанционно обучение. Супермаркетите ще продължат да работят при допълнителни хигиенни мерки.

Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надхвърли 2,5 млн.

Ресторантите ще обслужват клиенти до 18:00 часа, след което ще могат да доставят храна и напитки само за навън. Проявите на открито са ограничени за групи до 10 човека.

Новите рестрикции ще останат в сила до края на март. Здравните власти в Естония, с население от 1,3 милиона души, са регистрирали от началото на пандемията близо 62 хиляди случая на коронавирус, от които 567 са завършили със смърт.

Според оценка на здравната агенция на ЕС, вирусът се разпространява с най-високи темпове в съюза именно в малката балтийска република. 
БТА