Реджеп Ердоган
Реджеп Ердоган / БГНЕС
"Успешните дейности на Националната разузнавателна служба укрепиха Турция", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на днешната церемония по откриването на новата централа на службата в Анкара, съобщава „Сабах”.

Ердоган: Турция започна да праща военни в Либия

В речта си държавният глава подчертава, че MİT „изпълнява задълбочено задълженията си в Либия” и подкрепата му е от решаващо значение за страната в период, в който светът и регионът преминават през критична ера. Той заявява, че Турция не може да стои безучастно при развитието на сложни събития, които могат да доведат до нестабилност.

Либийският парламент отхвърли военната помощ на Турция

„Турското разузнаване играе активна роля в тази област от началото на сирийската криза и има важна роля за успеха на трансграничните операции”, категоричен е Ердоган. Ролята на турската разузнавателна служба при разкриването на подробностите около убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги е издигнала международния авторитет на страната.

В речта си Ердоган акцентира и върху необходимостта разузнавателната служба да фокусира дейността си върху киберпространството.
БГНЕС