Турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган / БГНЕС
Турция е готова за тясно партньорство с приятелските държави и ще унищожи всеки, който застане на пътя й, заяви президентът Реджеп Ердоган при откриването на подземна пътна връзка днес в Истанбул.
 
Турция започна операция в района на Африн в Сирия

"Ние не правим разлика между терористите, независимо дали те са от организацията на Фетхуллах Гюлен, ДАЕШ, ПКК или кюрдските отряди от сирийския клон на ПКК и ще ликвидираме всички възможни заплахи за националната сигурност, подчерта в словото си турският лидер и определи групировките като съставени от „нечестивци, безверници, безкнижници и безбожници", заяви Ердоган.
 
Турските въоръжени сили ще напуснат Африн след края на операцията

Той призова властите на съюзниците на Анкара на Запад да не игнорират реалностите в региона.
 
САЩ предлагат на Турция да работят заедно за зона за сигурност в Сирия

Ердоган отбеляза, че терористите в Сирия са ръководени от бойците на ПКК, базирани в района Кандил в Ирак и тази истина е призната в целия свят. Само един от съюзниците на Турция не признава този факт и това е САЩ, но не трябва да се забравя, че проблеми не се решават и отстраняват със затворени очи пред реалностите, подчерта Ердоган.
 
Според него постиженията на Турция радват нейните приятели, но плашат враговете й и поради това се задействат планове, които да формират препятствия на пътя на страната.
БГНЕС