експлозия
експлозия / iStock/Getty Images
За щастие той бил затворен в последната една година и не е имало никой в сградата
Силна експлозия срина хотел в северозападния гръцки град Костур, съобщава електронното издание на атинския ежедневник "Катимерини", като пояснява, че няма постъпили данни за пострадали.

Взривът, избухнал в 1:30 часа сутринта, е съборил триетажната сграда и разпръсна фрагменти от стъкло и метални предмети в радиус от най-малко 80 метра, става ясно от видеокадрите от местопроизшествието, показани от държавната телевизия ERT.

На място са били изпратени пожарникари от Костур, докато полицейските служители са отцепили района и са блокирали движението по главната магистрала, водеща към града, която минава близо до хотела.



От регионалната дирекция на пожарната служба на Западна Македония и полицията в Костур заявиха, че собственикът на хотела им е казал, че той е бил затворен през последната година и че в сградата не е имало никой към момента на инцидента.

Пожарната служба и местната полиция не предоставиха никакви данни за причината за взрива, но заявиха, че разследват инцидента.

3-звездният хотел се намира на 4-ти км от националната магистрала Костур-Атина-Солун, до Костурското езеро. Построен е в началото на 70-те години и е напълно реновиран през 2010 г., като предлага 75 стаи и пет апартамента, според уебсайта му.
 
Агенция "Фокус"