/ getty images
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън получи лека фрактура на дясното стъпало, след като се подхлъзнал и паднал, докато си играел с едно от кучетата си, заяви неговият личен лекар, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

По-рано вчера офисът на Байдън съобщи, че инцидентът станал в събота и 78-годишният демократ посетил вчера ортопед в Нюарк, щата Делауер.

Първоначално личния му лекар Кевин О'Конър заяви, че Байдън е получил навехване на десния глезен. Рентгенови снимки показаха, че няма явно счупване, но той беше подложен на допълнително изследване чрез скенер, за да се прецени точно състоянието на нараняването.

Компютърната томография потвърди неголеми пукнатини в страничните и средните клиновидни кости, които са в средата на стъпалото, уточни по-късно лекарят в друго комюнике, публикувано от пресслужбата на демократа. Той добави, че Байдън вероятно ще трябва да носи ортопедична обувка няколко седмици.

Байдън се наранил, когато играел с кучето Мейджър, една от двете немски овчарки на семействотото му, отбелязва АП. Мейджър беше осиновена от семейство Байдън от приют в щата Делауеър през 2018 година. Първото им куче, Чамп, е взето от развъдник след изборите през 2008 година. Джо Байдън и съпругата му Джил заявиха, че ще вземат и двете си кучета в Белия дом, и планират също да си вземат и котка.
БТА