/ iStock/Getty Images
Френското правосъдие повдигна обвинение на двама задържани военни от Генералната дирекция за външно разузнаване на Франция (DGSE) в опит за убийство, съобщи Франс Прес.

И двамата военни са били инструктори-парашутисти от центъра за специално обучение на агенти в град Саран. Единият от тях е на 28 години, а другият - на 25 години. Според вестник Le Parisien, те са заподозрени, че планирали убийството на мъж, който не е бил пряко свързан с работата им.

И двамата бяха задържани на 24 юли в град Крит, югоизточно от Париж, в откраднат автомобил. Два дни по-късно е задържан и трети човек, за чиято самоличност не се споменава нищо и който е обвинен в опит за умишлено убийство като част от престъпна банда. Според неназован източник от разследващите кръгове е било планирано да се елиминира човек като за мотив е посочено уреждането на лични сметки.

И тримата са обвинени в незаконно притежаване на оръжие - пистолети и пушки. Разследването е поверено на служителите на антитерористичния отдел на френските органи за криминално разследване към които се насочват случаи с лица, които имат достъп до информация, представляваща държавна тайна.
БГНЕС