Двама израелски войници загинаха при нападение на Хизбула
Двама израелски войници загинаха при нападение на Хизбула / БГНЕС

Двама израелски войници загинаха и седем бяха ранени при нападение на Хизбула близо до израелско-ливанската граница, предадоха световните агенции.

Израелските власти забавиха обявяването на информацията за загиналите с часове, за да бъдат уведомени семействата им, съобщи Ройтерс.

Говорител на израелската армия, цитиран от ТАСС, опроверга съобщенията на ливански медии, че при нападението на екстремистите от Хизбула е отвлечен израелски войник и ги определи като слухове и измислици.

Говорителят добави, че Израел си запазва правото да продължи ответните действия срещу Хизбула. В отговор на нападението с противотанкова ракета срещу военен автомобил бяха нанесени удари от сушата и по въздуха срещу позиции на ливанското движение.

При обстрела на израелската артилерия по Южен Ливан днес загина испанец от мироопазващите сили на ООН. "Сините каски" на ООН наблюдават ситуацията на израелско-ливанската граница от март 1978 г., когато израелски войски за първи път влязоха в Ливан в отговор на въоръжените нападения на палестинците. Последното прекратяване на огъня между Хизбула и израелската армия влезе в сила през август 2006 година.

Източник: БТА