**Вероятно човешка грешка довела до катастрофата в Австрия
 
Четирима души са леко ранени и четирима - тежко при жп катастрофа в Австрия, човешка грешка вероятно е причината, заяви министърът на инфраструктурата
 
Два пътнически влака - регионален и локален, се сблъскаха близо до Виена, при което бяха ранени няколко души, предаде АП, като се позова на австрийските власти.
 
Инцидентът е станал близо до гара Критцендорф северно от австрийската столица, малко преди 18.00 ч. Два вагона са се преобърнали, а трети се е наклонил на една страна. Сблъсъкът между двата влака, които са пътували в една посока, е бил страничен, след което вагоните са дерайлирали.
 
Министърът на инфраструктурата Норберт Хофер каза за агенция АПА, че четирима души са ранени леко, а други четирима - тежко. Спасителен хеликоптер е откарал един ранен в главата в болница във Виена.
 
Преди това австрийски медии, които цитираха представители на спешните служби, бяха съобщили, че ранените са между 15 и 20.
 
"Подозираме, че причината, която ще се установи, е човешка грешка, а не технически дефект, но това ще се провери през следващите дни", каза Хофер. Влаковете бяха евакуирани малко след 19.30 ч.
БТА