/ БГНЕС, архив
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че доставката на руски системи С-400 в Турция върви по графика, предвиден от договора, предаде ТАСС. 

От Кремъл мога да потвърдя, че сделката за С-400 се реализира по план, каза Песков, коментирайки информация, че първата доставка ще започне в неделя.

Турция обмисля покупка на руски изтребители

Планира се първата от руските отбранителни системи С-400, които Анкара купи от Русия, да бъде натоварена на два руски транспортни самолета в неделя на руско военно летище и се очаква да пристигне в Турция следващата седмица, съобщи днес турският телевизионен канал Хабертюрк, без да посочва източник.

Според телевизията руски екип, който ще извърши техническа работа за инсталирането на С-400, се очаква да пристигне в Турция до понеделник.

Ердоган: Доставките на С-400 започват през юли

Хабертюрк уточнява, че първоначално само една установка С-400 ще бъде транспортирана в Турция и доставките ще се извършват поетапно.

Ръководителят на турската Агенция за отбранителна промишленост Исмаил Демир съобщи вчера, че доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400 може да започнат следващата седмица. Руската страна не е посочвала точна дата за начало на доставките, отбелязва ТАСС.
БТА