Доналд Тръмп ремонтира основно Белия дом

/ Guliver/Getty Images
В Белия дом е в ход голям ремонт, нареден от президента Доналд Тръмп, който е в продължителна почивка. Фотьойлите, килимите, масите са били извадени от сградата, съобщи Скайнюз.
 
Овалният кабинет и ситуационната зала, където американският президент се среща със своите помощници по време на криза, както и други офиси в Западното крило, са сред подложените на обновяване площи.
 
Тръмп се оттегли във ваканция

Тръмп се настани в своя голф клуб в Бетминстър, Ню Джърси, за "работна ваканция". Неговите съветници временно са се преместили в сградата "Айзенхауер" - близо до Белия дом.
 
Основната цел на ремонта това лято е обновяване на системата за отопление и охлаждане, която е на 27 години.
 
Всички килими в Западното крило ще бъдат заменени - на цена от 1,17 млн. долара. Свеж слой боя ще добави още 275 000 към сметката. Разходите са в синхрон с тези, направени по поръчки на предишни президенти, посочва правителственият отдел, който наблюдава ремонтните работи.
 
Пак обвинения към Тръмп: Мандатът му преминавал в ...голф

Белият дом, който бе възстановен, след като беше подпален от Обединеното кралство по време на войната от 1812 г., е преминавал през многобройни ремонти. До началото на 20 в. президентът работи от втория етаж на къщата, където живее със семейството си.
 
През 1902 г. Теодор Рузвелт създава това, което по-късно ще стане известното Западно крило.
БГНЕС