/ Gulliver/Getty Images
Доналд Тръмп призова за бърз край на „бруталната репресия” върху венецуелските граждани. Коментарът на американския президент идва, след като в сряда част от военните, подкрепящи опозиционния лидер Хуан Гуайдо, направиха неуспешен опит за преврат.

Близо 30 ранени в сблъсъците в Каракас (ВИДЕО)


„Бруталната репресия на венецуелските граждани трябва да приключи и трябва да приключи скоро”, заяви Тръмп в Белия дом.

Помпео: Мадуро е бил готов да напусне Венецуела, руснаците са му казали да остане

Хората гладуват. Те нямат храна, те нямат вода, а това е една от най-богатите страни в света”, заяви американският президент.

„Така че ние им пожелаваме да са добре и ще бъдем там, за да помогнем, и ние сме там, за да помогнем”, каза още Доналд Тръмп.

Във Венецуела са възможни кръвопролития, предупреди генерал

Междувременно стана ясно, че още двама опозиционни демонстранти са починали от раните си след сблъсъци със силите на реда във Венецуела, съобщиха от опозицията. И двамата загинали са непълнолетни и с тях броя на загиналите при протестите нарасна до 4 човека.

14-годишният Йофри Хернандез е починал, след като е бил прострелян по време на сблъсъците от първи май, съобщиха депутати и членове на семейството му.

Хуан Гуайдо обяви, че е започнал последният етап от плана за сваляне на Мадуро

Те също така информират, че другият загинал е Йоснер Гаратерол на 16 г. Той е починал, след като е бил ранен в северния град Ла Виктория.

По-рано днес стана ясно, че и други двама души са били убити при протестите във Венецуела. 27-годишна жена е починала от огнестрелна рана в главата, която е получила по време на демонстрация в Каракас, а мъж е бил убит и в щата Арагуа, твърдят правозащитници.
БГНЕС