/ / iStock/Getty Images
С решение на правителството на Дания границите на страната се затварят за влизане от днес в 12.00 ч. до 13 април 2020 г., информира МВнР.

Всички чужденци трябва да докажат, че имат важна причина да посетят Дания. Всички датски граждани винаги ще могат да влязат на територията на Дания.

Същото важи и за чужденците, които работят в Дания, доставят или взимат стоки в/от Дания, посещават сериозно болен свой роднина в Дания, имат право на определен режим на лични контакти между родител и дете (например след развод).

Wizz Air спира всички полети до Полша

Чужденци няма да бъдат допускани по други неуважителни причини, към които се причисляват обикновени посещения на членове на семейството или туризъм.

По отношение на заминаващите от Дания, посланието е едно - да бъдат прекратени пътуванията в чужбина, освен ако не е абсолютно наложително. Призовава се гражданите да се въздържат от всички неналожителни пътувания. Oсвен полицията, за спазването на разпоредбите по границата ще бъдат включени и служители от отбраната.

Русия ограничава пътническите полети до Европа

В периода до 14 април може да се очакват големи опашки от автомобили по границите, както и при паспортния контрол на летищата.