/ / iStock/Getty Images
Датските власти затварят ресторанти, барове, театри и кина в 38 общини, съобщи каналът TV2 . Съответното решение ще влезе в сила на 9 декември и ще бъде обявено официално на пресконференция от премиера Мете Фредериксен по-късно в понеделник.

Също така учениците във всички училища, започвайки от 4 клас, ще бъдат изпращани предсрочно в коледна ваканция, която ще продължи по-дълго от обикновено тази година. Всички тези мерки са насочени към предотвратяване на по-нататъшното разпространение на коронавируса.

Здравният министър Магнус Хайнике ще се консултира с отговорните за здравето на гражданите в парламентарните партии, както и с административните ръководители на тези общини.

Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в Дания е нараснал до 90 603, броят на жертвите е 885. Датското правителство обяви на 23 октомври забрана за събиране на повече от 10 души, както и необходимостта от носене на маски на всички обществени места и забраната за продажба на алкохол след 22:00 местно време.

Броят на присъстващите на погребението е ограничен до 50. Броят на зрителите, посещаващи културни и спортни събития, не може да надвишава 500 души
БГНЕС