/ iStock/Getty Images
Властите на анексирания от Русия украински полуостров Крим наредиха частична евакуация на град Ялта заради наводнения, причинени от проливни валежи, предаде Ройтерс. Бе обявено и извънредно положение и поискана помощ от армията за справяне с щетите, причинени от наводненията.

"Първо евакуираме хората от наводнените райони в градския център и от районите, намиращи се в близост до реки", заяви Янина Павленко, ръководителка на администрацията на Ялта. Павленко каза още, че ситуацията вече е започнала да се подобрява и че валежите вече са престанали.

Крим, който се слави с живописната си брегова ивица и с умерения си климат, е била любима дестинация на руските благородници през 19 век и на съветските работници по време на платените им от държавата почивки. След анексията на Крим от Русия полуостровът продължава да е популярна дестинация за руските туристи, като руските власти инвестираха сериозни средства в изграждането на инфраструктура, която да свързва Крим с Южна Русия, отбелязва Ройтерс.
БТА