Зараза в град до швейцарската граница плъзнала при събиране на евангелисти в църква
Мария Попова е реаниматор във Франция, която е една от една от най-тежко засегнатите от коронавируса държави в Европа. Българката оставя децата и внуците си и заминава за Сарегман, за да спасява човешки животи. 80 % от леглата в местната болница са заети от заразени с COVID-19.

По-голямата част от болните са с дихателна недостатъчност. Има и такива с придружаващи заболявания“, разказа лекарката по NOVA.

Заразата плъзва от сбирка на евангелисти в град, който се намира на швейцарската граница. „Били са се събрали около 2500 души. Сред тях имало и заразени. Били са в църквата 6 дни заедно. След това си тръгват и разпространяват инфекцията. Заразиха и нас след време. Имаше много инфектирани лекари“, каза още Попова.

Заради препълнените болници част от пациентите се транспортират в съседни държави. „При нас е като на война. Всеки ден идват стотици хора. Няма място“, каза още докторът.

Попова вярва, че ще се справим със заразата. „Искам да си дойда в България и да прегърна децата и внуците си“, каза през сълзи докторката. 
nova.bg