виртуална Коледа
виртуална Коледа / iStock/Getty Images
Британците се стягат за виртуална Коледа, като много от тях ще отварят подаръците си, докато водят видео разговори с близките си, пише в. "Дейли стар", позовавайки на резултатите от предпразнично проучване.

Заради ограничителните мерки срещу коронавирусната пандемия тази година повечето семейства очакват да прекарат Коледа в тесен състав. Това обаче няма да им попречи да празнуват виртуално с близките си и да се веселят заедно с тях.

Близо половината от участниците в допитването споделят, че ще отворят подаръците си по време на видео разговори с членове на семейството. Тридесет и шест процента от анкетираните ще "споделят" виртуално коледната трапеза с близките си.

Проучването на "Барклис диджитъл игълс, обхванало 2000 души, показва още, че близо една четвърт от тях (24 процента), ще се включат във виртуални изпълнения на коледни песни със семействата си.

В условията на пандемия и на фона на въведените ограничителни мерки три четвърти от жителите на Острова ще организират по-скромни от обичайните чествания на празника, събирайки под един покрив малко членове на семейството. Въпреки това над половината британци се заричат, че ще направят всичко възможно, за да бъде Коледа тази година по-специален празник от всякога.

Топ 10 на начините, по които семействата планират да съхранят вълшебството на Коледа, въпреки честването на празника във виртуален формат включва:

- Отваряне на подаръците
- Споделяне на коледния обяд/вечеря
- Разказване на любими семейни истории
- Споделяне на любими семейни шеги
- Вдигане на тост в празничния ден
- Организиране на семейни игри
- Демонстрация на коледни пуловери
- Споделяне на рецепти за празнични храни и напитки
- Изпълнение на коледни песни
- Гледане на речта на кралица Елизабет Втора.
БТА