Румен Радев
Румен Радев / Снимка: Президентство
Безпрецедентен интерес на българите в Ню Йорк към срещата с президента Румен Радев. Залата на Генералното консулство не успя да побере всички желаещи да се срещнат с българския държавен глава. Много хора останаха извън залата, наредени по стълбите, разказа пред „Дарик” Елена Стойчева-Иган от българското училище "Христо Ботев" в Ню Йорк.

По думите й сънародниците ни са искали  да поставят на вниманието на президента редица наболели проблеми като безвизовия режим за българите в САЩ. Държавният глава посети и българския православен храм „Св.Св. Кирил и Методий” в Ню Йорк.  

Румен Радев
Снимка: Президентство

Митрополитът на Българската епархия на САЩ, Канада и Австралия Негово високопреосвещенство Йосиф Босаков определи срещата с държавния глава като насърчаваща. Той отбеляза, че българската епархия се разраства и от 6-7 църкви преди 35 години, днес вече имаме 38 църкви и 1 манастир.

И в храма срещата преминава топло, разказа пред Дарик Митрополитът на Българската епархия на САЩ, Канада и Австралия Негово Високопреосвещенство Йосиф Босаков.