евро
евро / ThinkStock/Getty Images
Бездомникът, който открадна по чиста случайност стотици хиляди евро през декември от летището "Шарл де Гол" в Роаси край Париж, остава неоткриваем. Досега се смяташе, че плячката му възлиза на 300 000 евро. Сега, според източник близък до разследването, откраднатата сума възлиза на 490 000 евро, предаде Франс прес.

Обявен за герой бездомник крадял от жертви на терористична атака (СНИМКИ)

Кражбата бе извършена на 8 декември благодарение на невероятно стечение на обстоятелствата на терминал 2-Ф на летището. Бездомникът ровел из кофи за боклук недалеч от офис на инкасаторската компания Лумис /Loomis/, специализирана в събиране на оборота от магазините и заведенията на летището и в обслужване на банкоматите на летищните терминали.
 
Бездомник стоя с часове под дъжда, за да пази от крадци отворена кола (СНИМКИ)

Изведнъж без очевидна причина вратата на офиса на компанията се отворила и бездомникът съзрял вътре огромни суми пари. Не се задействала никаква аларма и никой не се появил в помещението, затова бездомникът влязъл вътре и след няколко минути излязъл с две торби, пълни с банкноти. Това се видяло ясно от кадри от охранителни камери. Виждало се също, че бездомникът поел бързо към район без охранителни камери и изчезнал.

Бездомник даде последните си пари на жена, а тя промени живота му (ВИДЕО)

Крадецът е идентифициран от граничната полиция, но въпреки това и до днес не може да бъде намерен. Полицията каза, че преди датата на кражбата бездомникът е бил известно време на летището и хората били свикнали да го виждат там.

"Първоначално мислехме, че става дума за нагласена работа, със съучастието на хора отвътре, но очевидно е чиста случайност. Направо е невероятно", казва полицай, участвал в разкриването на кражбата.
БТА