/ БГНЕС
Всичките петима души на борда са мъртви, води се разследване
Баскетболната суперзвезда Коби Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер в Калабасас, Калифорния, днес сутринта, съобщиха от " Daily Mail Online".

Смъртта на 41-годишния бивш топ играч на "Лос Анджелис Лейкърс" бе потвърдена от TMZ и от властите на града. Заедно с него е загинала и една от четирите му дъщери.
 


Инцидентът е станал около 10 часа сутринта. Брайънт пътувал с още четирима души в частния си хеликоптер, когато той се е разбил. Няма оцелели. Трагедията за семейството е двойна, защото на борда е била и 13-годишната му дъщеря Джанна Мария. В хеликоптера са пътували още нейна съотборничка, неин родител и пилотът.
 


Тече разследване относно причините за инцидента, а пожарникари обезопасяват района.
 


18-кратният "NBA All-Star" е прекарал цялата си 20-годишна кариера с "Лейкърс", печелейки пет първенства в НБА преди да се оттегли през 2016 година. Той е в класацията на най-резултатните баскетболисти в историята на NBA. Брайънт заемаше третото място с 33 643 точки до тази неделя, когато постижението му беше подобрено от Леброн Джеймс.

В състава на националния отбор на САЩ легендарният баскетболист е бил златен медалист на Олимпийските игри през 2008 и 2012 г.

Брайънт оставя съпруга - Ванеса, и три дъщери, като най-малката, Капри, е все още бебе на 7 месеца.

Баскетболният свят и феновете потънаха в скръб.

Като ужасна определи новината и президентът на САЩ Доналд Тръмп.