Джо Байдън получи президентския профил в Туитър с нула последователи
Джо Байдън получи президентския профил в Туитър с нула последователи / Gulliver/Getty Images
Президентът Джо Байдън спечели 4,9 милиона последователи за по-малко от 24 часа след встъпването си в длъжност, като преди това президентският профил @POTUS беше изчистен от всички последователи, които имаше при предшественика му Доналд Тръмп.

Байдън и екипът му официално поеха всички сметки, свързани с президентството, включително акаунта POTUS, след като той положи клетва в сряда.Към 6.30 ч. местно време в четвъртък акаунтът вече имаше 4.9 милиона последователи. Байдън официално стана президент по обяд в сряда.

Както съобщи Insider, акаунтът @POTUS имаше около 33 милиона последователи, преди да премине към президента Байдън в сряда.

Броят включва последователи от Барак Обама, първия президент, който започна да пише в Twitter, и от неговия наследник Доналд Тръмп. Но Twitter изтри последователите на акаунта, което означава, че Байдън започна от нулата.

Туитър постъпи различно, когато Тръмп пое властта през 2017 г. От компанията не са дали обяснение защо е променена политиката й.

Джо Байдън все още има своя личен акаунт в Twitter @JoeBiden, който към момента се следи от 25,7 милиона души.

Twitter закрипрофила на Тръмп @realDonaldTrump на 8 януари, след като негови поддръжници нахлуха в Капитолия на САЩ, в резултат на което загинаха петима души.

Превод и редакция: DarikNews