карантина коронавирус маски
карантина коронавирус маски / iStock/Getty Images
Австралийски младши министър подаде днес оставка, след като бе разкрито, че живее в крайбрежната си вила въпреки забраната за маловажни пътувания, предаде ДПА.

Дон Харуин, министър за щата Нов Южен Уелс, обяви оставката си тази вечер, след като фоторепортери го заснеха как си купува дрехи и живее във ваканционното си жилище, вместо да пребивава в градския си апартамент.

Проверките на карантината доведоха до хващането на дрога за стотици хиляди в Австралия


Тази сутрин полицаи са глобили Харуин с 1000 австралийски долара (634 щатски долара) за нарушаване на разпорежданията за опазване на общественото здраве. Подложен на политически натиск, по-късно през деня той се оттегли от поста си. "Няма нищо по-важно от работата на правителството в борбата с кризата с коронавируса", каза пред националната телевизия Ей Би Си Харуин, като заяви, че съжалява за грешката и се надява че тя няма да отклони правителството от тази задача.
 


Министър-председателят Скот Морисън призова всички австралийци да си стоят вкъщи и да не пътуват до вилите си, за да не се разпространява вирусът. Гражданите на страната нямат право да излизат от жилищата си през Страстната седмица освен за храна и физически упражнения. Полицията глобява всеки, който нарушава забраната.
Смъртните случаи в Австралия от Covid-19 се увеличиха днес с три и достигнаха 54
БТА