/ ThinkStock/Getty Images
Арестуваха промоутър, присвоил средства за благотворителен концерт в България
99966
Арестуваха промоутър, присвоил средства за благотворителен концерт в България
  • Арестуваха промоутър, присвоил средства за благотворителен концерт в България
Известният барабанист и продуцент Робин ди Маджо е арестуван в САЩ по обвинение за присвояване на 750 000 долара. Парите са били преведени на Ди Маджо от спонсор на несъстоялия се концерт на фондация „Мир за теб, мир за мен“, който трябваше да доведе в България звезди като Мик Джагър, Джони Деп, Джъстин Бийбър. Нито те дойдоха у нас обаче, нито подобен концерт се проведе.

На 7 юли 2016-та фондация „Мир за теб, мир за мен“, създадена от продуцента Живко Ботев с единствената цел да организирана грандиозен благотворителен концерт в София, дава пресконференция.

Концертът е обявен за 1 октомври същата година, а на пресконференцията Робин ди Маджо, станал, по думите му, част от екипа преди две седмици, дава щедри обещания.

Планират уникално благотворително мегашоу в София на 1 октомври

„Работя за Обединените нации. Правя всичките конференции на Г-20 за климатичните промени. Правил съм концерти за 193-ма лидери на държави от цял свят. 23 години работех с Дейвид Бауи като негов барабанист и музикален режисьор. Свирил съм с почти всички, които можете да си представите и съм създал чудесни отношения през последните 30 години. Искам да ви кажа, че говорих с много посланици, с много хора на изкуството и с много мениджъри в САЩ и геополитическата позиция на София – тя е в позиция, че след много тежки времена трябва да се издигне. Този екип, който седи на тази маса, е екип, създаден, за да успее. Възползвах се от връзките ми с хора на изкуството, за да създадем нещо в София, което ще я издигне на световната сцена. Засега имаме потвърждение от Джони Деп, Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс, Род Стюарт“, посочва през 2016 Ди Маджо
. Въпреки многобройните въпроси как толкова мащабно събитие ще се организира само за няколко месеца, както и защо не е отразено в официалния график на звездите, организаторите са убедени, че ще успеят.

С наближаването на датата обаче от фондация „Мир за теб, мир за мен“, обявяват, че са измамени и концертът се отменя, а закупените билети ще могат да бъдат върнати.

И до днес въпросното мегасъбитие не се е състояло, но пък Робин ди Маджо вече е с обвинение за него в САЩ. Според прокуратурата в Лос Анджелис той е присвоил 750 000 долара, които са му преведени от спонсор на събитието за разплащане на хонорари.

Ди Маджо е пуснат под гаранция срещу 40 000 долара и задължението да носи проследяващо устройство. Следващото изслушване по делото му ще бъде другия месец.