/ Thinkstock/Getty Images
Гръцката полиция арестува петима души в безредици в близост до посолството на САЩ - четирима гърци и един италианец, съобщиха служители на реда.

Протест около американското посолство във Варшава заради смъртта на Флойд

"Петима души бяха арестувани вчера по време на планиран протестен марш заради последните събития в Съединените щати. Двама гръцки граждани са обвинени в хвърляне на камъни и други предмети по полицията, а двама други гръцки граждани и един чужденец са обвинени в повреждане на магазини на площад „Колонаки“ и нападения с парчета мрамор срещу полицаи.

Освен това чужденецът е използвал пожарогасител срещу полицията и е причинил щети на три служебни мотоциклета", съобщиха от полицията. Арестуваните ще бъдат предадени на атинската прокуратура.

Сблъсъци, арести и напрежение – протестите в САЩ ескалират

В сряда вечерта в Атина се проведе протестен марш срещу убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в САЩ. Той беше организиран от леви извънпарламентарни партии, по-специално Антарсия и Национално единство. Според източници на РИА Новости, в митинга са участвали между 1 500 и 2 000 души от различни леви организации, както и кюрди. 
БГНЕС