/ Thinkstock/Getty Images

Възрастен австралийски рибар оцеля, след като голяма бяла акула скочи в лодката му.

73-годишнишят Тери Селуд се наслаждавал на спокойното море край Ивън хед, в Северен Нови Южен Уелс, когато се случило най-страховитото събитие в живота му.

„Чух звука на нещо, което идва отгоре към лодката, а гръдната перка на акулата ме удари по ръката, завъртя ме и ме повали на колене”, разказа Селуд в събота по националната медия.

„Акулата прелетя над мотора и падна в лодката”, уточни рибарят. Хищникът е бил 2,7 м. дълъг, а лодката – 4,5 метра. Човекът, на четири крака и оказалата се на сухо акула се гледали втренчено известно време, после пришълецът започнал да се върти и да се тресе.

Селуд не успял да се изтегли достатъчно бързо към предния край на лодката. Той кървял и губел много кръв, бил зашеметен и не осъзнавал ясно какво се случва, докато не му просветнало, че трябва на всяка цена да се махне оттам.

Австралиецът успял да докопа радиото си и се обадил на местните морски спасители доброволци, които го извадили от лодката и бил превозен до болница.

Рибарят е прекарал в морето повече от 60 години, но никога не му се е случвало подобно нещо. Досега акули са блъскали лодката му и са я обикаляли заплашително, но никога не са се качвали в нея.

БГНЕС