/ БГНЕС
Южнокорейски активисти подпалиха в Сеул снимка на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Асошиейтед прес.
 
Демонстрацията, в която участваха между 150 и 200 души, протестиращи срещу сближаването между двете Кореи, се състоя на железопътната гара в южнокорейската столица.

Северна Корея изпраща арт трупа на Зимните олимпийски игри в Пьончан
 
Демонстрантите се събраха, когато там пристигна лидерката на севернокорейската дамска поп банда "Моранбон" Хьон Сон-уол. Певицата от вчера е в Южна Корея начело на седемчленна севернокорейска делегация, която подготвя участието на севернокорейска арт трупа в тържествата, съпътстващи зимните Олимпийски игри в Пьончан следващия месец.

Южнокорейски активисти
БГНЕС


Северна Корея може да участва на Зимните олимпийски игри в Пьончан

Хьон се озова на гарата след визита до източния южнокорейски град Каннън. Когато я видяха, активистите подпалиха снимка на севернокорейския лидер, заедно със севернокорейското знаме и знамето на обединението на двете Кореи - флаг, който спортистите от двете корейски държави планират да носят по време на откриването на олимпийските игри, на което делегациите им ще преминат заедно.
 
Полицията успя да изгаси с пожарогасители пламъците, но протестиращите стъпкаха снимката и знамената, а после отново ги запалиха.
БТА