Кабул, Афганистан
Кабул, Афганистан / iStock/Getty Images
Талибаните поеха отговорността за терористичната атака, извършена по-рано днес, срещу медицински обект близо до най-голямата американска военна база в Афганистан, предаде ДПА.

Най-малко двама цивилни афганистанци са убити, а 73 са ранени при атаката започнала около 6.00 ч. местно време (1.30 ч. по Гринуич) в близост до медицински обект, намиращ се до южния вход на военната база "Баграм" в провинция Парван, съобщиха местни служители.

Кола-бомба се взриви в близост до база на НАТО в Афганистан, рани 48 души

Говорителят на афганистанското вътрешно министерство Насрат Рахими съобщи тази вечер, че атаката е приключила и всичките шестима нападатели са убити. Нападението започнало с експлозия с такава сила, че е разрушила околните жилищни сгради, заяви по-рано той.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид заяви, че нападателите са задействали камион бомба до оградата на базата и щетите, нанесени от взрива, са позволили на атентаторите самоубийци да влязат в укрепения военен обект.

Американският държавен секретар Майк Помпео заклейми атаката и каза, че петима военнослужещи от коалиционните сили са сред ранените. Грузинският министър на отбраната потвърди, че петима грузински войници са леко ранени, без да се изисква тяхната хоспитализация.
 
БТА