5 жертви на токов удар в руски град; обилни дъждове се изляха във Великобритания
5 жертви на токов удар в руски град; обилни дъждове се изляха във Великобритания / снимка: Reuters

Петима души загинаха от токов удар в руския курортен град Геленджик, наводнен в резултат на проливни дъждове, предаде ИТАР-ТАСС.

Първата жертва е мъж, ударен от ток, докато отивал до магазин през локвите. Другите четири жертви са баща, поразен при същите обстоятелства от токов удар, и двете му дъщери, опитали се да му се притекат на помощ, както и мъж, намирал се наблизо. Засега не е ясно какъв е източникът на тока, причинил смъртта на петимата. Води се разследване.

Същевременно проливни дъждове се изляха в големи части на Великобритания и наводниха пътища и терени. Заради стихията бяха отменени концерти, а из цялата страна бяха издадени 145 предупреждения за наводнения, предаде Асошиейтед прес.

Зоната на лошото време се простира от югозападните части на Англия до Глазгоу, Шотландия, и през Ирландско море до Северна Ирландия. На места за един ден са се изсипали количества дъждове, които обикновено валят през целия месец юли.

Страната преживя преди това необичайно влажен юни, припомня агенцията.

Заради дъждовете посещението на принц Чарлз в град Хебдън Бридж в графство Йоркшър закъсня с един час. Там той беше, за да проследи как се възстановява градът от наводненията преди две седмици.

Въпреки проливния дъжд обаче 80 000 почитатели на Формула 1 се събраха на пистата Силвърстоун на 80 километра северозападно от Лондон, за да гледат тренировките за състезанието в неделя.