линейка Италия
линейка Италия / netinfo
Телата на 26 момичета от Нигерия – предимно тийнейджърки, бяха открити по крайбрежието на Апенините. Италианската прокуратура е започнала разследване по случая, съобщава BBC.

По първоначална информация телата на момичетата са се намирали в една лодка, заедно с бежанци, а три тела са били изхвърлени зад борда.

Смъртните случаи на мигранти се увеличават в световен мащаб

Не е изключено те да са били убити още по време на пътуването от Африка, а преди това да са били зверски изнасилвани.

Кой е най-смъртоносният миграционен път на Земята?

Следователи разпитват петима мигранти – свидетели на възможното престъпление. В надуваемата лодка са се намирали 64 души, включително и починалите нигерийки на възраст между 14 и 18 години.
Моряците успели да вземат със себе си 375 мигранти от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия, Судан и Либия, пише в. "La Repubblica". Сред спасените са 90 жени, включително и осем бременни, както и 53 деца.
По данни на правозащитната група L'Abbraccio, търговците на хора, организиращи трафика на бежанци от Африка в Европа, получават около 6 000 долара за всеки свой „пътник“. От тази сума 4 000 долара „струва“ прехвърлянето на нещастниците през пустинята Сахара в Либия. Мнозина по време на пътуването са подлагани на насилие и мъчения.