УЕФА остави шестима съдии като варианти за последните три мача
УЕФА остави шестима съдии като варианти за последните три мача / netinfo
Германският съдия Херберт Фандел няма да бъде ангажиран за някой от последните три мача на Евро 2008, тъй като Бундестимът се класира за полуфинал. Утре Съдийската комисия на УЕФА ще обяви назначенията за полуфиналите и финала.

Фандел досега получи два мача на Европейското първенство- Португалия- Турция в група А и Холандия- Франция в група С.

На Европейското първенство в Португалия преди четири години УЕФА обяви съдийската бригада за финалната среща след изиграването на полуфиналите, но сега правилото е променено, обяви Волфганг Айхлер, говорител на УЕФА.

В зависимост от победителя от днешната четвъртфинална среща между Испания и Италия също ще отпадне един от съдиите. Ако италианците си тръгнат, то Роберто Розети може и да получи някой от последните три мача. Същото се отнася и за Мануел Мехуто Гонсалес и испанския национален отбор.

Така в момента само 6 съдии могат да получат финалния мач на Евро 2008. Това са Франк де Блеекере (Белгия), Кирос Васарас (Гърция), Лубош Михел (Словакия), Петер Фрьойдфелд (Швеция), Масимо Бузака (Швейцария) и Мехуто Гонсалес или Розети.

Словакът Лубош Михел, който ръководи финала в Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Челси, е един от съдиите, които са смятани за фаворити за финала.

Английският съдия Хауърд Уеб, Конрад Плауц (Австрия), Питер Винк (Холандия) и Том Хенинг Йовребьо (Норвегия) отпаднаха от списъка на УЕФА за фазата на елиминациите.