Шоу мач във Велико Търново събра куп футболни звезди
Шоу мач във Велико Търново събра куп футболни звезди / netinfo
Герои от националния отбор от Световното първенство по футбол в САЩ '94 и ветераните от състава на "Етър", спечелил шампионската титла на България през 1991 година, се срещнаха на бенефисен мач на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Близо 6000 зрители приветстваха от трибуните своите любимци от "Етър" и Пеневата чета Трифон Иванов, Бончо Генчев, Илиян Киряков и Цанко Цветанов, които влязоха на стадиона с реставрирана германска каляска от 19 век, теглена от коне-тежковози.

Съставът на "лъвовете" от САЩ '94 бе представен и от Пламен Николов, Златко Янков, Емил Костадинов и Петър Михтарски, водени от Христо Стоичков, който в отсъствието на наставника Димитър Пенев, изпълни функцията на играещ треньор.

По-многоброен бе шампионският тим на "болярите", представен от 15 футболисти, които след 17 години се срещнаха отново на родниястадион заедно със своя треньор Георги Василев.

Заедно с ветераните от "Етър" в играта на терена се включиха и синовете на Бончо Генчев - Любомир и Явор. Красимир Балъков, който отложи участието си в мача поради неотложни ангажименти в Швейцария, бе представен от своя племенник Антоний.

По време на двете полувремена от 25 минути националите демонстрираха класа и се наложиха с 2:1 над състава на виолетовите. Христо Стоичков и Илиян Киряков показаха майсторски комбинации, но като реализатори се изявиха Емил Костадинов и Бончо Генчев, който отбеляза по един гол за героите от САЩ '94 и за "Етър".

Оркестърът на Националния военен университет, духовата музика на община Велико Търново и два мажоретни състава направиха почетен шпалир за ветераните от националния отбор и от шампионските години на "Етър". С празнични илюминации и цветни димки в шоуто от трибуните се включи и агитката на "виолетовите".

Заедно с думите на благодарност за незабравимите за всички българи мигове от Световното първенство в САЩ през лятото на 1994 година, кметът на Велико Търново Румен Рашев подари на всички участници в бенефиса картини от търновски художници.