Реал Мадрид стартира с трудна победа срещу Вердер
Реал Мадрид стартира с трудна победа срещу Вердер / netinfo
Реал Мадрид започна трудно своето представяне в тазгодишното издание на Шампионската лига. „Белият балет” победи трудно Вердер Бремен с 2:1 на своя „Сантяго Бернабеу”.

Очакванията към шампионите на Испания бяха много големи преди началото на срещата заради добрите резултати от началото на сезона и купа звезди, които акостираха в испанската столица.

Реал стартира мача по разписание. В 15-тата минута Рууд ван Нистелрой центрира топката в наказателното поле и за опитен голмайстор като Раул не остана нищо друго освен да открие резултата в срещата.

Само 60 секунди по-късно обаче нападателят на гостите Бубакар Саного секна радостта на феновете на „белия балет”. Душко Тошич проби отляво и подаде топката котдивоареца, който прокара топката покрай Касияс. Вратарят определено имаше вина за гола.

Отново комбинация с марката Раул – Нистелрой донесе победата на Реал. В 73-тата минута Раул изведе Нистелрой сам срещу вратаря Визе и холандският голаджия оформи крайния резултата 2:1.

Въпреки усилията на Вердер, до ново равенство не се стигна и така „белият балет” взе ценните три точки.

В другата среща от групата Олимпиакос и Лацио направиха реми 1:1. Лучано Гайети откри за гърците в 55-тата минута, а в 77-мата Заури донесе точката за италианците, за които това бе пръв мач в Шампионската лига от три години насам.

Така след първите мачове в група C Реал Мадрид е начело с 3 точки. Олимпиакос и Лацио делят 2-ро и 3-то място с по една точка, а Вердер е на последна позиция без точков актив.