Нова надежда за Мартин Петров
Нова надежда за Мартин Петров / netinfo

Марк Хюз, мениджър на Манчестър Сити, се надява Мартин Петров да отложи операцията на коляното за след края на сезон 2008-09.

Петров претърпя травма на менискуса по време на квалификационния мач за Мондиал'2010 на България срещу Грузия, завърши наравно 0:0. Очаква се българинът да е извън игра между три и четири месеца. След посещение на специалисти в Испания, Хюз заяви, че ръководството на "небесносините" ще изчака преди да назначи операция за Петров.

"Петров ходи на преглед при специалист в Испания и за сега е ясно, че ще бъде извън игра за няколко месеца. Проблемът му с менискуса е сериозен, но в следващите две седмици ще опитаме да го върнем във форма. След това ще имаме възможност да преценим колко дълго време ще е нужно за възстановяването му. Ако в предстоящите няколко седмици няма подобрение, тогава ще е нужно да се подложи на операция. Ако има късмет и възстановяването върви добре Петров ще може да играе преди края на тази година", коментира Марк Хюз пред официалния сайт на клуба.