Мемфис уволни Фратело
Мемфис уволни Фратело / netinfo

Ръководството на отбора от Националната баскетболна асоциация Мемфис уволни старши треньора на тима Майк Фратело заради слаби резултати от началото на сезона, съобщават световните агенции.

Фратело, който е най-успешният наставник в историята на клуба, напуска поста си, след като Мемфис спечели само 6 от първите си 30 мача в кампанията.

Той ще бъде заменен временно от директора в клуба Тони Бароне-старши, докато не бъде намерен постоянен старши треньор.

"Искам да благодаря на Майк за всичко, което направи за Мемфис. Той е страхотен треньор и човек и свърши изключителна работа, за ща класира отбори два пъти в плейофите", заяви президентът по баскетболните операции на клуба Джери Уест.

"Смятаме обаче, че настъпи време за промяна. Това наше решение се базира на резулатите през този сезон и на целите, които си поставяме за бъдещето", допълни той.

Фратело пое Мемфис на 2 декември 2004 година и спечели 95 от общо 178 мача на кормилото на отбора.

Новият наставник Тони Бароне, който беше асистент на бившия старши треньор Хюби Браун в периода 2002-2004 година, ще дебютира начело на Мемфис в събота срещу Торонто.

"Избрахме Тони за временен наставник, защото той от доста години се занимава със селекцията в клуба и познава много добре опитните и по-младите играчи", обясни Уест.