Мария Шарапова – лош пример за децата?
Мария Шарапова – лош пример за децата? / netinfo
Деветгодишна тенисистка бе изгонена от клуба, в който тренирала, тъй като се увличала прекалено много по подражанието си на Мария Шарапова и в частност силните викове, които издавала по време на игра.

Младата състезателка разказа, че повече не може да се занимава с този спорт в клуб Mount Carmel, който е разположен на 30 километра северно от Мелбърн. Причината за това станала жалбата на съперничките й, подадена преди две седмици.

Собствениците на клуба информирали родителите на момчето, че деветгодишната тенисистка е станала прекалено шумна. Огорчени от това решение, майката и бащата решили от своя страна да подадат жалба до Австралийската федерация по тенис.

„Когато удря топката, тя вика силно и това е. Всичко приключи заради една жалба. Правилата не регламентират подобна ситуация. Ако решат да изгонят Лорийн, ще трябва да включат това в правилника си”, категоричен бе бащата.

„Звездата на световния тенис Мария Шарапова също крещи по време на мачовете си. Никой обаче не я дисквалифицира. А някои хора, дори й се радват още повече, заради това”, добави огорченият родител.

От ръководството на клуба предложили на Лорийн да се върне обратно, но само при условие, че мълчи докато играе.