Любо Минчев: Нямаме психика
Любо Минчев: Нямаме психика / netinfo
Наставникът на баскетболния Левски Любомир Минчев не скри разочарованието си след загубата от Черно море Еврохолд в полуфинален двубой за Купата на България, който се игра в Самоков.

Варненци се наложиха след продължения със 76:72.

„Първо искам да поздравя отбора на Черно море за класирането им на финала. За мен мача беше грозен. Но в най-важните мачове е най-важно да се победи и тимът от Варна успя да го направи”, коментира след поражението наставникът на „сините” Любомир Минчев.

„Не съм доволен не само от загубата. Не съм доволен и то начина по който играхме. Ако погледнем чисто статистически, с 24 грешки и 16 изпуснати фаула няма как да победи. Това говори единствено за психика. Нямаме психика. Това е единственият коментар, който мога да направя на този етап”, продължи специалистът.

„Все пак генерални изводи от един мач не бива да се правят. С тройката на Великов в края получихме шанс да победим в продължението. Две минути не успяхме да вкараме, пропуснахме и фаул. Торо изпусна два фаула в този момент, с които можехме да поведем. Съвсем друго е когато водиш в резултата”, допълни Минчев.

„Мачовете за третото място са най-гадни. След като отпаднеш за по-високата цел и да играеш на следващия ден. Нашата цел беше да играем финал с тима на Лукойл. Третото място не е цел за мен, но разбира се ще играем за победата”, каза още наставникът на Левски.