Левски обърна Локомотив Пд
Левски обърна Локомотив Пд / Снимка: Sofia Photo Agency
Отборът на Левски обърна Локо Пд и спечели с 3:2 гостуването си в града под тепетата. „Сините” постигнаха драматична победа над „смърфовете” с попадение в даденото от съдията продължение.

Мачът започна изключително обещаващо, след като още до 15-та минута вече имаше реализирани 3 гола.

Домакините започнаха уверено и откриха още в 9-та минута чрез Анатоли Тодоров. Пет минути по-късно Живко Миланов изравни с удар по земята от ъгъла на наказателното поле, след пас на Еньо Кръстовчев. Радостта на „сините” фенове обаче трая само 60 секунди, защото още в следващата атака на Локо Пд Анатоли Тодоров отново прати топката в мрежата на Левски за 2:1 след груба грешка на Давид Бистрон.

До края на полувремето и двата тима имаха шансове да реализират, но въпреки това играчите се оттеглиха на почивка при този резултат.

След подновяването на играта, „сините” показаха, че имат голямо желание да стигнат до изравнителното попадение. То обаче дойде чак в 75-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Локомотив, топката попадна в Жоазиньо, който сам срещу Стоян Ставрев прати кълбото в мрежата на домакините.

В следващите минути момчетата на Емил Велев продължиха да нападат, а домакините се съсредоточиха единствено в целта да запазят резултата. Той обаче бе променен едва в даденото от съдията продължение. След центриране от корнер, Георги Иванов - Гонзо засече топката с глава, Живко Миланов довкара кълбото с крак от голлинията за 3:2.

След гола феновете на домакините изразиха бурно негодуванието си срещу зачитането на попадението, тъй като според тях е било извършено нарушение срещу Стоян Ставрев. През първото полувреме пък, докато Левски губеше в резултата, привържениците на "сините" изразиха своето неодобрение като демонстративно застанаха с гръб към терена.

Така след успеха Левски заема шестото място в класирането на А група с 6 точки в актива си, но и с мач по-малко, заради отложения двубой с Черноморец Бургас.

Срещата бе изгледана на живо от помощник треньора на Жилина Владо Гофа. На трибуните на стадион „Локомотив” бе и Наско Сираков.