ФИФА: Меси ще играе в Пекин
ФИФА: Меси ще играе в Пекин / netinfo
ФИФА се произнесе по случая с Лионел Меси, като заяви, че футболистът на Барселона трябва да се присъедини към Олимпийския отбор на Аржентина до петък и ако това не се случи каталунците могат да понесат финансови санкции, а правата на играча да бъдат спрени за неопределен период от време.

Световната футболна централа (ФИФА) се произнесе срещу клубовете по проблема за освобождаването на играчи под 23-годишна възраст. Това означава, че всички президенти са задължени да пуснат младите си звезди на летните олимпийски игри в Пекин.

Решението беше взето еднолично от отговорника по статута на играчите Слим Алулу. Според него клубовете като германските Шалке 04 и Вердер Бремен, които отказаха да пуснат звездите си, са задължени да го направят.

Вердер и Шалке вече подадоха жалби до Спортния арбитражен съд за бразилците Диего и Рафиня, като към тях се очаква да се присъедини и испанският Барселона, който се бори за оставането на Лионел Меси.

Олимпийският футболен турнир се провежда между 6-и и 23-и август, когато се играят първите кръгове на евротурнирите и държавните първенства.