Чех очаква пълни трибуни и добра атмосфера
Чех очаква пълни трибуни и добра атмосфера / netinfo

Вратарят на „Челси” и национал на Чехия Петр Чех очаква цяла България да застане зад „Левски” (София) в мача с лондонския клуб.

Гостите на „Левски”, които са шампиони на английската Висша лига играят утре на българска земя в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Вратарят им Чех очаква добра атмосфера: "Надявам се, че стадионът ще бъде пълен и цяла България ще гледа мача. Те ще бъдат много мотивирани срещу нас, защото ние сме един от най-добрите тимове в Европа. Когато играех за „Спарта” (Прага) срещу „Реал” (Мадрид), ние наистина давахме всичко от себе си, за да покажем, че също можем да играем футбол. Това ще стане и с тях и трябва да бъдем готови".

„Челси” започна европейската си кампания с победа над „Вердер” (Бремен) с 2:0. Победа в София ще означава, че ще отидат за следващите два мача срещу Барселона с пълен актив от 6 точки.

Треньорът Муриньо признава, че не знае много за българските шампиони и, че е гледал записи на последните им мачове. Чех обаче познава нападателя Георги Иванов от времето, когато е играл във френския „Рен”. Левски достигна до четвъртфинала на турнира за Купата на УЕФА през миналия сезон и победи италианския „Киево” в квалификациите за Шампионската лига. Те обаче започнаха мачовете си в Група А с не особено убедително представяне в Барселона – загубиха с резултат 5:0.